tromaktiko: Προβληματικές οι πρώτες επαφές με τραπεζίτες για την ανακύκλωση του χρέους

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Προβληματικές οι πρώτες επαφές με τραπεζίτες για την ανακύκλωση του χρέους



Το πρώτο όχι και τόσο ενθαρρυντικό απολογισμό από την προσπάθεια συνεννόησης με τους τραπεζίτες για το περιβόητο roll over του...
ελληνικού χρέους έκαναν το βράδυ της Πέμπτης οι ηγέτες των 27 χωρών της Ευρώπης.

Αρχικά η πρόθεση ήταν να γίνει μια συλλογική προσπάθεια μέσω των κοινοτικών οργάνων, τελικά το έργο -μετά το Eurogroup της Δευτέρας- ανέλαβαν οι υπουργοί οικονομικών οι οποίοι έκαναν την πρώτη προσπάθειά τους μέσα στην εβδομάδα που πέρασε αλλά χωρίς “καθοριστικά” αποτελέσματα.

Ορισμένες τράπεζες κεντρο-ευρωπαϊκών χωρών μάλιστα απαξίωσαν με κάποια προσχήματα να πάρουν μέρος στις συζητήσεις...

Οι τραπεζίτες δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για την συμμετοχή τους στο εγχείρημα “διακράτησης” των ελληνικών ομολόγων γιατί δεν υπάρχει, προς το παρόν τουλάχιστον, "εγγυητής" όπως επανειλημμένα έχει επισημάνει το Κεφάλαιο και το Capital.gr.

Στην αυριανή έκδοση του “Κεφαλαίου” παρουσιάζεται αναλυτικό ρεπορτάζ για το πως προχωρά βήμα το βήμα η περιβόητη νέα “πρωτοβουλία της Βιέννης” που θα αφορά την ανακύκλωση του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Βενιζέλο από το ύψος της τελικής συμφωνίας με τις τράπεζες θα καθορισθεί και το ύψος του νέου δανείου το οποίο θα συμπληρωθεί με τους πόρους των αποκρατικοποιήσεων.
www.capital.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!