tromaktiko: Κομοτηνή και κάπνισμα

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Κομοτηνή και κάπνισμα



Θα ήθελα σαν αγανακτισμένος μη καπνιστής να καταγγείλω την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ απαξίωση του "αντικαπνιστικού" νομου στη πόλη που ζώ.

Εχω ακούσει διάφορες ιστορίες για άλλους νομούς, οτι δηλαδή εφαρμόζεται σε κάποια μέρη ή ώρες (πχ στα εστιατόρια ή μεχρι τις 9μμ κτλ). Εδώ στην Κομοτηνή ΔΕΝ υπάρχει ούτε ένα μέρος που να εφαρμόζει το μέτρο ούτε ώρα, και αν υπάρχει και δεν το ξερω είναι για να τονίζει τον κανόνα του 99%.
Σε ΟΛΕΣ τις καφετέριες καπνίζουν ασύστολα ολοι τους, ολες τις ώρες και "δεν τρέχει" τιποτα (κάποιες καφετέριες απλά έβαλαν ποτηράκια αντί τασάκια). Το ίδιο στα περισσότερα εστιατόρια και ταβέρνες (με λιγες εξαιρέσεις εδώ νομίζω είδα ενα εστιατόριο που δεν κάπνιζαν).
Ειναι εν μέρει μύθος οτι η απαγόρευση του καπνίσματος μειώνει την πελατεία. Αντιθέτως γνωρίζω αρκετά ατομα που εχουν ουσιαστικά κόψει ή ελαττώσει την εξοδο καθώς δεν μπορούν να υποφέρουν την απαράδεκτη κατάσταση "τεκέ" που συναντούν σε καθε εξοδό τους. Κανεις εδώ στην Κομοτηνή δεν σεβετε του ΜΗ καπνιστές και πρώτοι οι καταστηματάρχες που ΠΟΤΕ δεν εχουν επαρκή εξαερισμό. Αν θέλαν να μην εφαρμόσουν το νομο περί καπνίσματος σεβόμενοι όμως όλους τους πελάτες τους (καπνιστές και μή) θα άνοιγαν και κανέναν εξαερισμό. Μαλλον "καίει πολύ ρεύμα", αλλιώς δεν εξηγείται οτι ποτέ και σε κανένα κατάστημα δεν λειτουργεί.
Οσο για την δημοτική αστυνομία και πρόστιμα είναι αστείο να το αναφέρουμε. Πρέπει να έχει γράψει 1-2 πρόστιμα απο την αρχή του χρόνου για τα ματια των στατιστικών. Και πως να γραψουν οταν ολοι εδώ γνωρίζονται μεταξύ τους. Δεν ξερει το κράτος ότι ο έλεγχος πρέπει να έρχεται απροειδοποίητα και από άλλο νομό.. Απλή λογική θέλει. Ας πέσει και κανα πρόστιμο, αφού δεν μας σέβονται ας φοβηθούν κατι.
Ας δεί κάποιος από το κράτος (τι ειναι αυτό?) τι γίνεται και εδώ πέρα. Έχουν και οι μη καπνιστές δικαίωμα στην διασκέδαση.. Δεν ξερω τι αλλο πρέπει να κανουμε εμείς που δεν καπνίζουμε εκτός από το να αυτο-απομονωθούμε και να αποσυρθούμε από τις εξόδους μας επειδή υπάρχει ο φασισμός των καπνιστών και η απροθυμία των ιδιοκτητών να ανοίξουν ή να έχουν καποιο ΕΠΑΡΚΗ εξαερισμό..

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!