tromaktiko: "Δεν φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι έτσι ο ιδιωτικός τομέας". Τι μας λες;

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

"Δεν φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι έτσι ο ιδιωτικός τομέας". Τι μας λες;



Μας γράφει ο δημόσιος υπάλληλος "Το οτι εσυ δουλευεις 10 ωρες χωρις να πληρωνεσαι δεν φταιει ο καθε δημοσιος υπαλληλος αλλα εσυ που ανεχεσαι να σε εκμεταλευονται. νομοι υπαρχουν αν τωρα δεν τους εφαρμοζουν στον ιδιωτικο τομεα δεν φταιει ο δημοσιος."


Και όμως φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα έπρεπε να ΕΛΕΓΧΟΥΝ τους εργοδότες όπως ορίζει η δουλειά τους στις κατά τα άλλα αρμόδιες υπηρεσίες, πράγμα που δεν γίνετε γιατί προτιμούν τα γραφειάκια τους και τις πασιέντζες και να παίζουν φάρμα στα pc τους.
Τον ιδιωτικό τομέα τον άφησαν έρμαιο τον κακών επιχειρηματιών οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, δεν κάνουν συνεχείς ελέγχους, δεν ενδιαφέρονται για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και περιμένουν να πάει ο ιδιωτικός υπάλληλος να κάνει καταγγελία που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να μη βρει πουθενά αλλού δουλειά.
Δεν το γνωρίζετε δηλαδή εσείς του δημοσίου τι γίνετε στον ιδιωτικό τομέα;
* Όπου οι μισθοί είναι κάτω και του βασικού
* Ότι κάνουμε υπερωρίες που δεν μας τις πληρώνουν
* Όπου οι νόμιμες αυξήσεις σπανίως δίνονται
* Όπου η λέξη άδεια είναι για πολλούς άγνωστη λέξη
* Όπου δεν πληρωνόμαστε στην ώρα μας
* Όπου έτσι και αρρωστήσεις και δεν πας στη δουλειά μπορεί να βρεις καμιά απόλυση όταν με το καλό επιστρέψεις
* Όπου οι έγκυες γυναίκες μετά από πολλά χρόνια που δικαιούταν 4 μήνες και πλέον 6, παρανόμως απολύονται όταν παίρνουν την άδεια που δικαιούνται (και οι αντίστοιχες του δημοσίου παίρνουν τουλάχιστον 1 χρόνο αφού ΟΛΕΣ έχουν κατά τα άλλα «επικίνδυνες εγκυμοσύνες» και μετά από τον 1 ½ χρόνο καθισιό πάνε για το επόμενο παιδί…)
* Ότι άλλες φορές μας δηλώνουν λιγότερα χρήματα από όσα παίρνουμε για να πληρώνουν ακόμα λιγότερο ΙΚΑ
Και χίλια δυο άλλα ωραία που εσείς τα θεωρείτε αυτονόητα και δικαιώματα σας και ποσώς σας ενδιαφέρει τι γίνετε στον ιδιωτικό τομέα αφού εσείς βολευτήκατε.

Υπάρχουν ή όχι (και αν ναι γιατί όχι!) υπηρεσίες που η δουλειά τους είναι να κάνουν τακτικούς ελέγχους; Η επιθεώρηση εργασίας μόνο με καταγγελίες πρέπει να κάνει  ελέγχους δηλαδή; Το ΙΚΑ;

Αλλά που έγινε έλεγχος για να γίνει και στους επιχειρηματίες. Εδώ τα έχουν βρει μεταξύ τους προϊστάμενοι, διευθυντάδες και προσωπικό στις υπηρεσίες για να βολεύονται όλοι με τις κοπάνες, τα επιδόματα, το αραλίκι και έχουν τους συμβασιούχους να κάνουν και τη δική τους τη δουλειά που δουλεύουν μήπως και διοριστούν για να ξύσουν και αυτοί με την σειρά τους.

Αν είχαν την μαγκιά από την κυβέρνηση ας έβαζαν έστω και σε δημοψήφισμα αν επιθυμεί ο λαός την άρση της νομιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων να δούμε τι αποτέλεσμα θα παίρναμε και ας οργανωνόταν και πάλι με τα σωματεία τους και τα συνδικάτα τους όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι για να ψηφίσουν κατά, που από ότι φαίνεται είναι και οι μόνοι (δημόσιοι , συμβασιούχοι και αυτοί που ελπίζουν να μπουν στο δημόσιο) που πλέον συμμετέχουν στις εκλογές από ότι φάνηκε και από τις δημοτικές εκλογές … όλοι ρουσφετολόγοι και βισματούχοι έτρεξαν να ψηφίσουν για να ανταποδώσουν στα βίσματα που τους έχωσαν στις θεσούλες τους.

Όσο νοιάζεστε εσείς για τον ιδιωτικό τομέα, τόσο θα νοιαστεί και αυτό για εσάς κύριοι.  Φτάνει πια η κοροϊδία, στρώστε τον κώλο σας και δουλέψτε επιτέλους και κόψτε τις σαχλαμάρες γιατί ΟΛΟΙ μας έχουμε γνωστούς στο δημόσιο (αφού 1 στους 4 στην Ελλάδα είναι δημόσιος υπάλληλος) και βλέπουμε και μαθαίνουμε από πρώτο χέρι τι κάνετε και τι γίνετε στα γραφεία σας και τις δουλειές σας αφού τα περηφανεύεστε κιόλας. Τουλάχιστον ΜΗ προκαλείτε! 

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!