tromaktiko: Κατηγορίες σε 96 ανθρώπους για τη βία στη Δυτική Σαχάρα

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Κατηγορίες σε 96 ανθρώπους για τη βία στη Δυτική Σαχάρα



Και ο Χαβιέ Μπαρδέμ στη διαδήλωση στη Μαδρίτη κατά της βίας στην περιοχή
Τελικά οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε 96...
 ανθρώπους για τη διάπραξη βιαοτήτων κατά τη διάρκεια της διάλυσης ενός καταυλισμού διαμαρτυρίας κοντά στη Λααγιούν στη Δυτική Σαχάρα, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της μαροκινής εισαγγελίας που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα το βράδυ.

Η εισαγγελία της Λααγιούν αποφάσισε σήμερα να απαγγείλει κατηγορίες σε ακόμα 36 ανθρώπους για την πυρπόληση και την καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι μαροκινές αρχές συνέλαβαν 163 ανθρώπους μετά την επέμβαση τη Δευτέρα των δυνάμεων ασφαλείας σε έναν καταυλισμό διαμαρτυρίας στη Λααγιούν. Χιλιάδες Σαχραουί είχαν εγκατασταθεί στον καταυλισμό από τα μέσα Οκτωβρίου για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Για την παραπάνω κατοχή, αρκετές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη Μαδρίτη. Στη διαδήλωση συμμετείχαν οι επικεφαλής των δύο μεγαλύτερων ισπανικών εργατικών συνδικάτων ο Κάντιντο Μέντεζ του UGT και ο Ιγνάσιο Φερνάντες Τόξο του CCOO, καθώς και ο ηθοποιός Χαβιέ Μπαρδέμ που υποστηρίζει την ανεξαρτησία της Δυτικής Σαχάρας.

Αυτή η διαδήλωση είχε στόχο να καταδικάσει τη μαροκινή καταστολή σε αυτή την πρώην ισπανική αποικία, που προσαρτήθηκε το 1975 από το Ραμπάτ, και η οποία ζητά την ανεξαρτησία της, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

ο ισπανός σούπερ σταρ Χαβιέ Μπαρδέμ δήλωσε: «Ζητάμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ισπανία να καταδικάσουν αυτή τη βίαιη καταστολή και τις καλούμε να ζητήσουν από το βασιλιά του Μαρόκου να βάλει τέλος σε αυτή την αναίτια, δυσανάλογη και ανελέητη βία.»

Οι μαροκινές αρχές ζήτησαν σήμερα από τρεις ισπανούς υπηκόους καθώς και σε έναν μεξικανό που βρίσκονται στη Λααγιούν, να εγκαταλείψουν το Μαρόκο, σύμφωνα με ανακοίνωση του μαροκινού υπουργείου Εσωτερικών

newsbeast.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!